сряда, 18 февруари 2009 г.

Салата от скариди и соеви кълнове

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 400 г соеви кълнове
  • 200 г замразени коктейлни скариди
  • зелената част на 1 стрък праз
  • 1 морков
  • 2 с. л. соево олио
  • 1-2 с. л. соев сос

за дресинга:

  • 2 с. л. лимонов сок
  • 2 клонки копър
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • 2 щипки сол
  • черен пипер на вкус
1. Соевите кълнове се накисват във вода за 1-2 минути. Морковът и празът се нарязват на много тънки ивици. (Най-външните листа на праза предварително се отстраняват.)
2. Скаридите се запържват за 30 секунди в загрято олио. Налива се соевият сос, пържи се, докато сосът се изпари.
3. Дресингът се приготвя като кориандърът, лимоновият сок, солта, наситненият копър и черният пипер се смесват в купа.
4. Сервира се, като в голяма купа се слагат соевите кълнове, морковите и празът, полива се с дресинга и се разбърква с горещите скариди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer