От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 400 г соеви кълнове
- 200 г замразени коктейлни скариди
- зелената част на 1 стрък праз
- 1 морков
- 2 с. л. соево олио
- 1-2 с. л. соев сос
за дресинга:
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 клонки копър
- 1 ч. л. смлян кориандър
- 2 щипки сол
- черен пипер на вкус
2. Скаридите се запържват за 30 секунди в загрято олио. Налива се соевият сос, пържи се, докато сосът се изпари.
3. Дресингът се приготвя като кориандърът, лимоновият сок, солта, наситненият копър и черният пипер се смесват в купа.
4. Сервира се, като в голяма купа се слагат соевите кълнове, морковите и празът, полива се с дресинга и се разбърква с горещите скариди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар