От готварския форум на БГ-Мамма
- 1 карфиол
- 1 червена чушка
- 3 стръка пресен лук
- 2ч.чаши замразен грах
- 2 стръка магданоз
за дресинга:
- 100 гр.заквасена сметана
- 1 суп.лъж.горчица
- 1 суп.лъж.лим.сок
- сол
- черен пипер
Карфиолът се накъсва на розички и се вари 10 мин. в подсолена вода с 1 суп.лъж.лим.сок.Свареният карфиол се охлажда в студена вода,към него се прибавят нарязаната на ивички чушка и бялата част на лука.Свареният грах се прибавя към останалите зеленчуци и всичко се разбърква.Зеленчуците се поливат с дресинга,поръсват се с нарязаните на едро пера зелен лук и ситно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар