четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Пресни картофи на фурна със сметанов сос

От Готварския Форум на БГ-мамма

Продукти:
  • 1 кг. пресни картофи
  • 4-5 по-големи гъби
  • 1 кофичка заквасена сметана
  • 3 ск. чесън
  • масло
  • червен пипер
  • сол
Картофите се остъргват и се измиват. Ако са по-едри, се нарязват на две по дължина. Ако са дребни, се използват цели. Поставят се в намаслена тавичка. Посолява се, подправят се с червения пипер. Между картофите се подреждат гъбите с отстранени пънчета. В дупките се поставя по парченце масло. Върху картофите също се поставя по малко масло. Върху зеленчуците се разпределят нарязаните на филийки скилидки чесън, налива се един пръст вода, завива се тавата с фолио и се пече в предварително загрята фурна около час. След като са омекнали картофите, фолиото се отстранява. Ястието се полива със разредената с малко вода сметана и се запича до почервеняване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer