От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на sneji_suni
Продукти:
- 80гр. овесени ядки
- 1гл. лук
- 150гр зеленчуков бульон-от кубче
- 2с.л. нарязан магданоз
- 1ч.л. олио
- сол със стрита сушена целина
- 1ч.л. червен пипер
- 1с.л. масло или зехтин
- 30гр. твърд кашкавал
- галета
За соса:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1скилидка чесън
- чубрица
Лукът се запържва до златисто. Овесените ядки се смачкват и се прибавят към лука, заливат се с бульона и се варят, като се бъркат постоянно, докато станат на пюре. Пюрето се подправя с червен пипер, солта, целината и магданоза и се разбърква. Оставя се за няколко минути да слегне. С влажни ръце се правят 2 кюфтета, като във всяко се слага парче кашкавал. Овалват се в галета и се пържат до златисто. След това се заливат със соса от кисело мляко и стритият чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар