вторник, 10 февруари 2009 г.

Светлочервено тай къри с морски дарове

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:

Чу чи та-лех
  • 270 ml кокосова сметана /с висока масленост може и с 135 ml/
  • 3 с.л. зелена тай къри паста /Пикадили/
  • 500 гр. морски дарове /октопод, скариди, кралски скариди, рулца от раци/или вегетариански вариант с 500 гр. тофу
  • 2-3 с.л рибен сос /Пикадили/
  • 2 с.л. палмова захар /захар, фруктоза, мед/
  • 8 пресни лимонови листа нарязани на лентички /може и сушени листа от лимон, ползват се като дафиновия лист и/ или настърганата кора на 2 бр. лайм/ /Пикадили/
  • 2 малки чили чушки ситно нарязани
  • 30 гр. пресен босилек
Нагрява се уока или дълбокия съд /тефлонов дълбок тиган/ слага се сметаната и всички подправки вари се около 5 мин. докато започне да се усеща аромата добавят се морските дарове и се бърка така 5-10 мин. Сервира се с пресния босилек или песто от босилек. Същата рецепта може да се използва във вегетариански вариант с тофу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer