четвъртък, 19 март 2009 г.

Салата от карфиол

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 300 гр.карфиол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л зехтин или олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • 1 кофичка кисело мляко
Карфиолът се накъсва на малки розички и се измива добре. Задушава се в подсолена вода, в която се сипва и олиото. Когато карфиолът започне да омеква, се изважда и се изцежда. Млякото се рабива и в него се слага счуканият чесън. Все още топъл, карфиолът се полива с млякото .Отгоре се поръсва с черен и червен пипер и със ситно нарязаният магданоз. Оставя се да изстине и се подняса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer