четвъртък, 19 март 2009 г.

Картофена салата с корнишони и червени чушки (испанска кухня)

От сайта Гответе с мен

Продукти:

  • 1,4 кг картофи
  • 300 г червен лук
  • 100 г консервирани корнишони
  • 120 г зелени маслини без костилка
  • 200г нарязана червена чушка
Дресинг 
  • 80 мл зехтин
  • 60 мл лимонов сок
  • 2 с л червен винен оцет
  • 2 с л пресен джоджен
  • 2 с л пресен риган
  • 2 скилидки пресован чесън
Картофите се обелват и се измиват. Всеки картоф се нарязва на четвъртинки. Нарязаните картофи се сваряват и се подсушават. Картофите се поставят в купа. Прибавя се нарязаният на филийки лук, корнишоните, маслините и нарязаната чушка. Всички продукти за дресинга се смесват и се разбъркват добре. Салатата се залива с дресинга. Сервира се веднага.
Бележки:
* Стига за 6-8 порции.
** В топли дни тази салата е прекрасна алтернатива на горещата гарнитура

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer