четвъртък, 19 март 2009 г.

Салата с Фета, джоджен и копър (гръцка кухня)

От сайта Гответе с мен

Продукти:

  • 200 г сирене Фета
  • 2 с л зехтин
  • сок от 1/2 лимон
  • 1 краставица
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 с л ситно нарязан джоджен
  • 2 с л ситно нарязан копър
  • 2 с л ситно нарязан магданоз
  • смлян черен пипер
Краставицата се измива, разрязва се на две и се издълбават семената. Фетата се натрошава в купа и се добавя зехтин и лимонов сок. С помощта на вилица се намачка и се подправя с черен пипер. Добавя се нарязаната на кубчета краставицата и нарязаният на полумесеци лук. Накрая се поръсва с нарязаните на ситно зелени подправки и се разбърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer