четвъртък, 19 март 2009 г.

Моркови по арабски (арабска кухня)

От сайта Гответе с мен

Продукти:

  • 800 г моркови
  • 6 скилидки чесън
  • 1 печена червена чушка
  • 2 лимона
  • 1 връзка кориандър или 1/2 с л сух
  • 1 к л кимион
  • сол
  • зехтин
  • щипка захар
Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Кипва се и се вари 10 минути. Внимава се да не се разварят. Морковите трябва да останат хрупкави. Морковите се изцеждат с помощта на гевгир и се охлаждат. Печената чушка се размачква на пюре с вилица и се смесва с пресования чесън. Отделно се смесва сокът от двата лимона, солта, зехтин (2 с л), кимион, ситно нарязан кориандър (или сух), лютата паста и щипката захар до еднородна смес. Посолява се на вкус. Чушката се смесва със заливката. Морковите се заливат с приготвената смес и много внимателно се объркват. Купата се поставя с хладилника най-добре за една нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer