вторник, 17 март 2009 г.

Мусака "Маги"

Рецепта на Ками

Продукти за 4 порции:
  • 400 гр. кайма
  • 1 глава лук
  • 4 с. л. смлени домати
  • 1/2 ч. л.черен пипер
  • 1/2 ч. л стрит босилек
  • 3-4 стръка магданоз
  • 1 чаша зеленучков бульон
  • 300 гр. гъби
  • 3 моркова
  • 2-3 тиквички
  • 5-6 с. л олио

Задушете в 2 с. л олио нарязаният на ситно лук, прибавете каймата и разбъркайте. Задушавайте до готовност.
Към готовата кайма прибавете доматеният сос, черният пипер, нарязаният магданоз и босилека.
Нарежета на дълги ивици морковите, гъбите също на ивички, а тиквичките на кръгчета. Задушете морковите и гъбите в 3 с. л. олио, прибавете 1/2 от зеленчуковият бульон. Добавете 200-300 гр. вода и оставете зеленучците да се задушават до пълна готовност. Тиквичките задушете отделно в 1 с. л. олио и останалият зел. бульон.
Разделете каймата, тиквичките и зеленчуковата смес на 2 части.
В по-дълбока тавичка наредете половината от тиквичките. Отгоре зел. смес, кайма, пак зел. смес, кайма и най-отгоре подредете останалите тиквички.
Печете в средно силна фурна, докато се запекат тиквичките до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer