Продукти за 4 порции:
- 400 гр. кайма
- 1 глава лук
- 4 с. л. смлени домати
- 1/2 ч. л.черен пипер
- 1/2 ч. л стрит босилек
- 3-4 стръка магданоз
- 1 чаша зеленучков бульон
- 300 гр. гъби
- 3 моркова
- 2-3 тиквички
- 5-6 с. л олио
Задушете в 2 с. л олио нарязаният на ситно лук, прибавете каймата и разбъркайте. Задушавайте до готовност.
Към готовата кайма прибавете доматеният сос, черният пипер, нарязаният магданоз и босилека.
Нарежета на дълги ивици морковите, гъбите също на ивички, а тиквичките на кръгчета. Задушете морковите и гъбите в 3 с. л. олио, прибавете 1/2 от зеленчуковият бульон. Добавете 200-300 гр. вода и оставете зеленучците да се задушават до пълна готовност. Тиквичките задушете отделно в 1 с. л. олио и останалият зел. бульон.
Разделете каймата, тиквичките и зеленчуковата смес на 2 части.
В по-дълбока тавичка наредете половината от тиквичките. Отгоре зел. смес, кайма, пак зел. смес, кайма и най-отгоре подредете останалите тиквички.
Печете в средно силна фурна, докато се запекат тиквичките до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар