вторник, 17 март 2009 г.

Баница със спанак

Рецепта на Ками
  • 1 кг. спанак
  • 3-4 жълтъка
  • 2-3 лъжици масло
  • 1 малка настъргана глава лук
  • по 1 връзка копър и магданоз
  • сол
  • домашни кори за баница
Изчистете 1 кг. спанак, измийте го, нарежете го и го задушавайте с малко сол, докато омекне напълно. Отцедете го и го разбъркайте с 3-4 жълтъка, 2-3 лъжици масло, 1 малка настъргана глава лук, по 1 връзка копър и магданоз, ситно нарязани.
Сложете едната кора в тавата и повдигнете краищата й. Разстелете на равномерен пласт плънката и я покрийте с втората кора. Поръсете баницата с разтопено масло и я опечете в умерено загрята фурна.

Тази баница става със всякакви зелении-коприва, лапад, киселец или пък със ситно нарязани червени чушки плюс много джоджен и дивисил .
Става и с готови кори, като на всеки 2-3 пласта кори се слага плънка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer