вторник, 17 март 2009 г.

Баница с праз и гъби

Рецепта на Ками
  • 1/4 кг. нарязани на ивички гъби
  • 3-4 л.масло
  • 5-6 стръка праз
  • сол, черен пипер
  • 2 жълтъка
  • готови кори за баница
Сварете в подсолена вода 1/4 кг. нарязани на ивички гъби.
Запържете с 3-4 л. масло или олио 5-6 стръка праз, нарязани на колелца. Прибавете към праза и гъбите и задушавайте още 3-4 мин..
Свалете сместта от огъня, посолете я на вкус и я подправете с черен пипер, а след като изстине прибавете 2 жълтъка.
В намазана с масло тавичка наредете от готовите кори, като ги ръсите с мазнина, и през всеки 2 кори слагате част от плънката. Полейте баницата с останалата мазнина и я опечете в умерено загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer