понеделник, 6 април 2009 г.

Гаспачо - втори вид (испанска кухня)

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 750 г домати, обелени и почистени от сърцевината
  • 2 червени чушки
  • 2 краставици
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч л сол
  • 40 мл ябълков оцет
  • 1 л доматен сок
  • смлян черен пипер
  • 1 ч.л. лют чили или Табаско(по желание)
  • 8 кубчета лед
  • зехтин (extra virgin)

 Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см. Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см. Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см. Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова. В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок. Залива се с доматения сок, Табаско и леда. Посолява се и се подправя на вкус. Поставя се в хладилник за една нощ. Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена. В момента на сервирането се полива със зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer