От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 750 г домати, обелени и почистени от сърцевината
- 2 червени чушки
- 2 краставици
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 ч л сол
- 40 мл ябълков оцет
- 1 л доматен сок
- смлян черен пипер
- 1 ч.л. лют чили или Табаско(по желание)
- 8 кубчета лед
- зехтин (extra virgin)
Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см. Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см. Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см. Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова. В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок. Залива се с доматения сок, Табаско и леда. Посолява се и се подправя на вкус. Поставя се в хладилник за една нощ. Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена. В момента на сервирането се полива със зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар