От Готварския форум на Бг-мамма
Продукти:
- 4 големи домати
- 300 г моцарела
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч л сол
- 2 с л зехтин
- щипка бял пипер
- 1 с л мащерка или риган
- зехтин
Огнеупорна тава се намаслява със зехтин. Фурната се загрява до 220 С. Доматите се измиват и се подсушават. Заедно с моцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Нареждат се в тава, като се редуват домат, моцарела, домат и т.н. Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Чесънът се обелва и се намачква със солта. Зехтин, чесън, кромид лук и бял пипер се смесват. С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата. Пече се на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути. Мащерката или риганът се измиват и се подсушават. Поръсва се ястието и се запича още 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар