понеделник, 6 април 2009 г.

Печени домати с моцарела (италианска кухня)

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:

  • 4 големи домати
  • 300 г моцарела
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч л сол
  • 2 с л зехтин
  • щипка бял пипер
  • 1 с л мащерка или риган
  • зехтин

Огнеупорна тава се намаслява със зехтин. Фурната се загрява до 220 С. Доматите се измиват и се подсушават. Заедно с моцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Нареждат се в тава, като се редуват домат, моцарела, домат и т.н. Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Чесънът се обелва и се намачква със солта. Зехтин, чесън, кромид лук и бял пипер се смесват. С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата. Пече се на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути. Мащерката или риганът се измиват и се подсушават. Поръсва се ястието и се запича още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer