понеделник, 6 април 2009 г.

Печени картофи с праз лук (испанска кухня)

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:

  • 5 (1,5 кг) картофа
  • 1 (350 г) праз лук
  • 3 ч. лл ситно нарязана мащерка или 2 ч. л. суха мащерка
  • 60 мл вода
  • 60 мл сухо бяло вино1 с л зехтин
  • 1 скилидка пресован чесън
Половината от картофите се нареждат в дълбока 3,5 литрова намаслена огнеупорна форма. Отгоре се нарежда праз лук и половината от мащерката. Покриват се с останалите картофи и мащерка. Виното, зехтинът и пресованият чесън се смесват и се разбъркват добре.Добавят се 60 мл. топла вода. С така приготвената смес се заливат картофите. Формата се покрива с алуминиево фолио или капак. Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 С около 45 минути. След 45 минута се маха капакът или фолиото и се запича още 45 минути, докато не се зачервят картофите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer