четвъртък, 2 юли 2009 г.

Супа от червена леща (турска кухня) - вариант 1

От форума на БГ-мамма, рецепта на tansu 

Продукти (за около 4 порции) :

  • половин пакет (250гр) червена леща
  • 1 средно голям морков
  • 1 глава кромид лук
  • 1 с.л. брашно
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 2-3 щипки джоджен
  • сол на вкус

Лещата се измива добре (около 10 пъти преминава през вода) и се оставя да се накисне във вода. Запържват се лука (нарязан на дребно), настъргания морков заедно с брашното. Прибавя се измитата и оцедена леща. Добавя се вода като за супа (колкото повече вода добавите, толкова по-рядка ще е супата). Всичко това се оставя да ври на умерен огън. Супата е готова, когато всички продукти са станали хомогенна смес и е извряла 1/3 от водата. След като супата е готова, се добавя зеленчуковия бульон, джодженът (сушен, стрит между ръцете) и солта на вкус.

Рецептата е много лесна и е много любима на семейството и приятелите ми. Всеки, който я е опитал си е облизал пръстите.
Да ви е сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer