От форума на БГ-мамма, рецепта на tansu
Продукти (за около 4 порции) :
- половин пакет (250гр) червена леща
- 1 средно голям морков
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. брашно
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 2-3 щипки джоджен
- сол на вкус
Лещата се измива добре (около 10 пъти преминава през вода) и се оставя да се накисне във вода. Запържват се лука (нарязан на дребно), настъргания морков заедно с брашното. Прибавя се измитата и оцедена леща. Добавя се вода като за супа (колкото повече вода добавите, толкова по-рядка ще е супата). Всичко това се оставя да ври на умерен огън. Супата е готова, когато всички продукти са станали хомогенна смес и е извряла 1/3 от водата. След като супата е готова, се добавя зеленчуковия бульон, джодженът (сушен, стрит между ръцете) и солта на вкус.
Рецептата е много лесна и е много любима на семейството и приятелите ми. Всеки, който я е опитал си е облизал пръстите.
Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар