От http://serafima.home-forums.com, преведена от labrex в Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 500 гр пресни крехки тиквички
- 1/2 ч.л. сол ( или на вкус)
- 100 мл зехтин (в краен случай – олио)
- 3 с.л. винен оцет (може и лимонов сок)
- 2 с.л. мед
- 2-3 скилидки чесън ( носи и повече)
- магданоз, копър,смлян чер пипер
Тиквичките се измиват хубаво и без да се белят се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути. В това време се приготвя маринадата – в купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват.Изстискват се леко тиквичките, слагат се в маринадата и се разбъркват. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, от време на време може да се разбъркват.
Идея: Към салатата може да се сложат и краставици, нарязани по същия начин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар