петък, 3 юли 2009 г.

Супа от червена леща - вариант 2

Продукти:

  • 1 пакет червена леща
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1-2 моркова
  • 1/2 глава лук
  • сол
  • чубрица, риган- по 1/2 ч.л. (може и повече, според вкуса)
  • джинджифил на прах на върха на ножа
  • 1 узрял домат
  • зехтин

Лукът, чушките и морковите се нарязват на ситно и леко се запържват в зехтина. Добавя се лещата, няколко минути се разбърква, после се добавя вода (1-1,5л ). Когато лещата се развари, слагат се подправките, обеления и настърган домат. Тенджерата се похлупва и се маха от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer