От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 кг заешко месо
Марината:
- 3 -4 с л олио
- 2-3 с л соев сос
- 1/2 ч л смлян черен пипер
- 2 с л доматено пюре
- 1 дафинов лист
- 1 ч л сладък червен пипер
- 50 -60 мл бяло вино
- 1 скилидка пресован чесън
Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста). В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа. Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар