петък, 9 април 2010 г.

Маринован заек по кубински

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг заешко месо

Марината:

  • 3 -4 с л олио
  • 2-3 с л соев сос
  • 1/2 ч л смлян черен пипер
  • 2 с л доматено пюре
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч л сладък червен пипер
  • 50 -60 мл бяло вино
  • 1 скилидка пресован чесън

Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста). В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа. Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer