петък, 9 април 2010 г.

Ньоки в чесново-гъбен сос

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 60 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г гъби
  • 180 мл течна сметана
  • 125 мл бульон
  • 625 г картофени ньоки
  • магданоз
В тиган се захрява зехтинът. Добавя се ситно нарязан чесън и нарязани на филийки гъби. Запържват се, докато гъбите не омекнат.Прибавя се течната сметана и бульона. Довежда се до кипване и огънят се намалява. Вари се докато сместа леко не се сгъсти. В това време се сваряват ньоки според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и се изсипват в чиния. Заливат се с готовия сос и се поръсват с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer