петък, 23 април 2010 г.

Разделни кюфтета

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти

  • 1кг. телешка кайма (смляна пред теб в магазина, избираш парчето месо и мелят)
  • 1 глава стар бял лук (по-голяма, нарязана на ситно)
  • сол, черен пипер, кимион (може да се сложи малко къри)
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 1 скилидка чесън (ситно нарязана)

Всичко се омесва в купа и се слага около 1 м.к.чаша вода, пак се меси. Покрива се със салфетка, която е намокрена обилно. Слага се в хладилника за 1 час. Вади се и отново се добавя малко вода, меси се, оформят се кюфтетата и  се пържат на тефлонов тиган или се печат. Може да се сложи малко мазнина в каймата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer