понеделник, 12 април 2010 г.

Пиле с лук на фурна

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Ist

Продукти:

  • едно пиле
  • 1 кг. лук
  • 4 средни домата
  • шепа стафиди (или зелена и червена чушка)
  • олио, червен пипер, черен пипер, чубрица или зелени подправки
  • пилешки и зеленчуков бульон
Ако пилето е домашно, трябва да е сварено предварително. В тава се нарязва лука на полумесеци, доматите и се прибавят стафидите (и без тях е вкусно, но придават сладникав вкус).Всичко се обърква с олио, червен пипер, черен пипер, чубрица или зелени подправки и пилешки и зеленчуков бульон, сол-ако е необходимо.Отгоре се подреждат порциите от пилето. Долива се топла вода до нивото на лука и се пече във фурната до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer